KEBAPÇI ŞÜKRÜ

Rakı İçmeyi Sevenler Derneği guraykirici 20/10/2017 0 Yorumlar Tüm Mekanlar,İstanbul,
Bu Mekan Rakı İçmeyi Sevenler Derneği Üyelerimize %10 İndirimlidir

Gaziantep Mutfağı’nın lezzetini 1963’te İstanbul’a getiren ve yarım asırlık bir sürede lezzet ve kalitesinden ödün vermeden babadan oğula müdavimleri ile bu günlere gelen Kebapçı Şükrü, yenilenen mekanı ama değişmeyen lezzet kalitesi ile eski ve yeni müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

Kurucu Şükrü Özçivit, mesleğe çocuk yaşta, Gaziantep’te küçük bir kebapçı dükkanı işleten babası ‘Karadayı’ lakaplı Abdulkadir Usta’nın yanında adım atmış. 1950’lerde İstanbul’a gelip Beyazıt’ta bulunan Gaziantep Han’daki ustalığının hemen ardından kendi yerini işletmeye başlamış. 1962 yılında Anadolu yakasına geçen Şükrü Usta, Söğütlüçeşme Caddesi üzerindeki yeri devralarak, 1963 yılında resmen “Gaziantep’li Şükrü Usta”nın kapılarını açmıştır.

Kebapçı Şükrü’nün yarım asırlık lezzetinin temeli, Şükrü Usta’nın kendisi ve babasının da olduğu gibi kasaplıktan gelen tecrübelerine dayanıyor. 40 yıldan beri aynı kasaptan gelen, Balıkesir yöresinin kıvırcık kuzu ve dana etleri, kebaplardaki değişmez tadın en önemli sırrı.Yemeklerde kullanılan sebzeler ise en taze hali ile halden günlük olarak geliyor. Yörenin mutfağının belkemiği baharat ve turşular ise direk kaynağından, Gaziantep’ten özel getirtiliyor.

Bütün olarak getirtilen etler, Kebapçı Şükrü’nün ustaları tarafından işleniyor. Şiş kebaplar için ayrılan etlerden kalanlar kıyma kebabında kullanılıyor. Acılı ve acısız kebaplar mevsime veya isteğe göre değişen garnitürlerle servis ediliyor. Acılı şişler yağ, tuz ve sütle yarım gün terbiyelenip dinlendirilerek servis ediliyor. Bütün yemeklerde kullanılan en özel baharat ve en taze malzemelere rağmen etin tadını net alabiliyorsunuz ki bu da 50 yıllık tecrübenin ve kendi ustalarını yetiştiren Kebapçı Şükrü’nün ayrıcalığı.

Kebapçı Şükrü bugün, mekanın ortakları olan Çetin Özçivit ve Alaattin Demirci ile bilinen lezzetinin yanında, yenilenen hizmet kalitesi ile hergün müşterilerine Gaziantep Mutfağı’nı İstanbul’a getirmeye devam ediyor. Üçüncü kuşaktan mesleğe devam eden Çetin Bey ve modern bakış açısı, farklı hizmet anlayışı ile mekanın tekrar yapılanması ve yenilenmesinde katkıları bulunan Alaattin Demirci’nin müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için çabaları eski ve sayıları devamlı artan yeni müşterilerinin desteği ile artarak devam edecektir.

Kebapçı Şükrü’de eğlence bitmiyor. Her akşam sevdiklerinizle birlikte geçirdiğiniz yemek saatine fasıl programıyla eşlik eden ve sabaha kadar eğlence mantığıyla sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden ikinci bir program daha yapıyor.

Gruplara özel indirimler uygulayan, konuklarına sunduğu ayrıcalıklı hizmetleri vale parking sisteminde de hissettiriyor. Masanızdan kalkarken aracınızı teslim ettiğinizde size verilen numaratörü kullanarak çıkışta aracınızın hazır vaziyette kapıda beklediğini görüyorsunuz.

Unutmayınız; Kebapçı Şükrü eğlencedeki yeni mekanınız. Keyifli organizasyonlarda görüşmek dileği ile…

Rezervasyon : 0 (0216) 337 16 92 / 0 (216) 345 96 22
Adres : Rasim Paşa Mah Söğütlüçeşme Cad Yavuztürk Sok No: 42 Kadıköy / İstanbul